Milyen határidővel
dolgozunk?


Nálunk minden kozmetikai kezeléshez be kell jelentkezni.
Ezt megteheted a weblobdalunkon keresztül online
az "Írhatsz nekünk" menüpont alatt vagy telefonon
a 06 30 580-1744-es számon. Telefon vonalunk hétvégén
és ünnepnapokon is él reggel 8 és este 21 óra között.


Tovább

Állandó kedvezményeink,
feláraink


Állandó kedvezményeink:
Kölyök kedvezmény 8 hónapos korig.
Örökbefogadási kedvezmény a mentett kisállatoknak.
Családi kedvezmény adunk ha egy gazdi
hoz hozzánk legalább 3 kutyust.
További információkért kattintson a tovább gombra.


Tovább

Miért válassz minket?


Rengeteg kutyakozmetika van manapság.
Felmerülhet tehát a kérdés: miért válassz pont minket?
Nálunk a gazdi mindig bennmaradhat a kozmetikában...
Nálunk egyszerre 1 kisállat tartózkodik, maximum kettő...
Nem felejtjük el friss vízzel kínálni kedves kis vendégeinket...


Tovább

Aktuális akciónk


3-at fizet 4-et kap Bérletakciónkkal
kedveskedünk nektek, 2017.12.31-ig!
Egy 3 alkalmas bérlet vásárlása esetén adunk neked
egy 4. komplett kozmetikát ajándékba!
Az ajándék alkalom már a bérlet vásárlásakor is beváltható!


Tovább

Írhatsz nekünk


Ha bármi kérdés felmerül, elérhetsz minket
a vacak79@gmail.com e-mail címen.
Kérlek add meg az elérhetőségeidet, hogy mihamarabb
felvehessük veled a kapcsolatot, vagy küldj levelet
a tovább gombra kattintás után az űrlap kitöltésével.


Tovább

Ápolási tanácsaink


Kutyakozmetikával az eb egészségéért

Sajnos sokan még napjainkban sincsenek tisztában vele, hogy a kutyát nem csak a szépség miatt érdemes kutyakozmetikushoz vinni. Vannak olyan fajták, amiknél nincs jelentősége, de egyre több az olyan kutyafajta, akiket muszáj rendszeresen elvinni szakemberhez, különben betegségekre, sérülésekre számíthatunk náluk.

Régen a vadászó ebek esetében praktikussági és főleg védelmi okai voltak a szőr nyírásának, azonban mindenkinek feltűnt, hogy a nyírt állítok nem csak kevésbé hajlamosak a sérülésekre, hanem szebbek is. Így alakult ki a mai kutyakozmetika. Ma már a különböző fajtáknál a szőrzet formáját és minőségét is a fajtajelleg fontos részeként tartják számon.

Hosszú szőrű kutyáknál sem csak a nyári meleg miatt van létjogosultsága a kutyakozmetikának. Az ő szőrük ápolás nélkül annyira össze tud csomósodni, hogy már az egészségüket veszélyezteti. Az egészségügyi nyírás célja elsősorban a szemek, a tappancsok és a végbélnyílás környékének nyírása.

Szeretettel várjuk négylábú kedvencedet kutyakozmetikánkban egy kis felfrissülésre és szépségápolásra!

Tudj meg mindent a kutya körömvágásáról!

A kutyák körömvágása egy nem hozzáértő számára igencsak bonyolult és összetett feladat, emiatt sem szívesen foglalkozunk vele otthoni körülmények között, de elhanyagolni sem érdemes a műveletet, mert komoly fájdalmakat tudunk okozni ebünknek egy hosszan hagyott körömmel.

A kutyánk körömvágásával akkor kell foglalkoznunk, amikor azt vesszük észre, hogy a kutya körme már teljesen érinti a talajt. Ez általában akkor következik be, hogyha nem megfelelően van koptatva, többek között ezért is érdemes sétálni vinni, hiszen a kemény beton folyamatos kopást biztosít a szarurétegnek. A kutya körmében vérerek és idegek találhatók, ezért rendkívül óvatosan és odafigyelve kell vágni, mert, ha felsértjük ezeket az ereket, nagy fájdalmat okozhatunk kedvencünknek. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor keressünk fel ennek érdekében egy kutyakozmetikust, aki a segítségünkre lesz!

Figyelj oda kedvencedre, bízd szakemberre a kutya körömvágást!

Az ápolt kisállat boldog kisállat!

Napjainkban rendkívül népszerűvé vált kutya, vagy macska mellett valamilyen más kisállatot is tartani, például tengerimalacot vagy törpenyulat, amelyek tisztaságáról, ápoltságáról ugyanúgy gondoskodni kell, mint más háziállatok esetében.

Ha kedvenced számára szakszerű ápolást szeretnél biztosítani, várunk kisállat kozmetikánkban!

Tisztában vagyunk azzal, hogy a kisállat tulajdonosok többségének segítségre van szüksége egy tengerimalac vagy törpenyúl megfelelő ápolásához, ugyanis az állandóan mozgó állatok karmát levágni vagy szőrét igazítani nehéz anélkül, hogy fájdalmat okozna nekik gazdájuk.

Kisállat kozmetikánkban minden olyan szolgáltatás elérhető, ami a kedvencek gondozásához szükséges. Több éves tapasztalattal rendelkezünk e téren és fontosnak tartjuk, hogy a kisállatok gazdái tisztában legyenek bizonyos gondozási praktikákkal, ezért igény esetén néhány olyan fontosabb technikát is megmutatunk, amihez nem szükséges szakmai tapasztalat, mégis hozzájárul a kisállat ápoltságának fenntartásához.

Keresd bizalommal kisállat kozmetikánk munkatársait!

Tudnivalók a macska karomvágásról

A macskák jó közérzetéhez jelentős mértékben hozzájárul rendszeres ápolásuk, ami nem csak a szőr kifésülésében teljesedik ki, hanem a fül, szem, és nem utolsó sorban a karmok gondozásában is! A macska karomvágás leginkább szobacicák esetében ajánlott, akik egyáltalán nem járnak ki a szabadba, így nem is koptatják erőteljesen karmukat, emiatt esélyes, hogy az túlnő, ami fájdalmat okoz az állatnak.

Ahhoz, hogy egyszerű művelet legyen a cicák karomvágása, az állatot ajánlott egy törölközőbe csavarni, úgy, hogy a feje és a lábai szabadon maradjanak. Ebben az esetben használható karomcsipesz vagy olló is, mellyel a karom felső harmadát kell eltávolítani.

Mindig oda kell figyelni, hogy a karom rózsaszín részébe ne vágjunk bele,
mert vérezni kezd és fájdalmat okoz a cicának! Ne feledkezzünk meg a mellső lábak farkaskarmairól sem.

Ha nem vagy gyakorlott macska karomvágásban, és inkább szakemberre bíznád a feladatot, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk kedvenced szakszerű ápolásában!

Amit a bűzmirigy kinyomásról tudni érdemes

A házi kedvenceket nem csupán akkor lehet kutyakozmetikushoz vinni, ha fürdetésre, karomvágásra vagy nyírásra van szükségük. A komolyabb problémák közé tartozik a begyulladt bűzmirigy is.

A bűzmirigyek az állat végbélnyílásának két oldalán találhatóak és az a funkciójuk, hogy a székletürítést megkönnyítsék, emellett jelölésre vagy védekezésre is használják őket a kutyusok. Megesik azonban, hogy a bűzmirigyek begyulladnak, megtelnek váladékkal, ami nem tud onnan eltávozni. Ez az állat számára kellemetlen, feszítő érzéssel jár és veszélyes is, mert ha a bűzmirigy begyullad, akkor a baktériumok számára is táptalajt biztosít.
Honnan tudhatjuk, hogy bűzmirigy kinyomásra van szükség?
A kutyák ilyenkor jellegzetes módon a földhöz dörgölik hátsó felüket, így próbálnak segíteni magukon, ez mindenképpen intő jel lehet.

A kutyakozmetikusok segítségével egyszerűbben találhatunk megoldást. Alapos vizsgálat után kiderül, valóban szükség van-e bűzmirigy kinyomásra, ha pedig igen, az állat újra komfortosan érezheti magát!

Bátran látogass el kedvenceddel kisállat kozmetikánkba!

Amit a kutyák fürdetéséről feltétlenül tudni kell!

A kutyák fürdetése egyszerűnek tűnik, de nagy gondosságot igényel. Fajtától függően más-más gyakorisággal kell elvégeznünk a fürdetést, hiszen egy hosszú, puha szőrzetű ebet 3-4 hetente, míg egy rövid szőrű kutyát évente 1-2 alkalommal kell fürdetni! Sőt, a kemény szőrű terriereket általában nem kell, mert puhulhat a szőrzetük!

Fontos a kutya fürdetéshez a jó sampon kiválasztása, mert a kutyák szőrzete fajta specifikus, és lehet, hogy fajtán belül is más-más samponnal érhetjük el ugyanazt a hatást. A drótos és szálkás szőrtípusokba tartozó kutyákat nagyon ritkán, vagy egyáltalán ne fürdessük, vagy ha mégis, akkor válasszunk speciális, kemény szőrre kifejlesztett sampont! Széles választékban kaphatók a bolhairtó samponok is, de a kutya életkorának megfelelően is választhatunk, például kölyöksampont!

A szárításnál mindenképpen ügyeljünk a teljes száradásra! A meleg levegős szárítás után hideg levegőt is használjunk, hogy lehűtsük a kutya testét!

Ha szakszerű kutya fürdetést szeretnél, látogasd meg kutyakozmetikánkat, ahol tapasztalt munkatársaink várnak Téged és kedvencedet!